>Hypotheek rentepercentages.info

Hypotheek rentepercentage

Vergelijk hier alle hypotheek rentepercentages voor de laagste rente!

Actuele hypotheekrente - top 10 laagste rente

Informatie hypotheek rente

Hierboven vindt u een overzicht met waarin u de hypotheek rente van verschillende aanbieders kunt vergelijken. Ze zijn gesorteerd op rentepercentage: de laagste hypotheekrente staat bovenaan.

Begrippenlijst hypotheken

NHG
De Nationale Hypotheekgarantie (NHG) is een garantie die kan worden aangevraagd voor een hypotheekbedrag van tot € 350.000. Door deze garantie heeft de bank zekerheid dat de lening wordt afgelost. U betaalt hierdoor een lagere rente en kunt tot honderden euro's per jaar besparen.
Tophypotheek
Een hypotheeklening voor meer dan het bedrag dat het pand huis is. In bovenstaand overzicht geeft de kolom "125%" de rente op tophypotheken weer. Tophypotheken worden in principe alleen verschaft als de aanvrager een hoog inkomen heeft of als er wordt verwacht dat het huis veel in waarde zal toenemen. Ze worden vaak gekenmerkd door een ietwat hoger hypotheek rentepercentage door de onvolledigheid van het onderpand.
Euribor
Het rentetarief dat banken in de Europese Monetaire Unie hanteren bij leningen onderling. Als uw hypotheekrente variabel is, is het rentepercentage hier vaak van afhankelijk.
Hypotheekrenteaftrek
Bij uw belastingaangifte kunt u uw belastbaar inkomen verminderen met de hypotheekrente die u heeft betaald. Hierdoor betaalt u duizenden euro's aan inkomstenbelasting minder, zodat een hypotheek stukken betaalbaarder wordt.

Bekijk ook alle hypotheekrentes van ING